Konzorcijum kompanija Agropapuk i Đurđević su kupile inudustriju mesa “Srem Šid”

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

Konzorcijum kompanija Agropapuk i Đurđević  su postali novi vlasnici Industrije mesa “Srem Šid-a” i planiramo obradu 400 grla goveda dnevno kao i izvoz u Tursku, sto je na konferenciji za novinare potvrdio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Nedimović je, na Devetoj nacionalnoj konferenciji Agrobiznis Srbije “Agrarna politika u 2018. godini”, rekao da sa Turskom postoji sporazum koji predviđa izvoz od 5.000 tona te da će se u narednom periodu razgovarati o povećanju kvota za izvoz u tu zemlju.

– Odlučni smo da se izvozi u Tursku, ali imamo problem, nemamo klanice, objekte, koje mogu svojim kapacitetima i tehnološkim karakteristikama sposobne za goveđi program – kaže Nedimović i objašnjava da u ovom trenutku imamo četiri licence za Tursku, a veoma male kapacitete za preradu goveđeg mesa.

Kobasice

Nedimović navodi da će se u  “Srem Šid-u” obrađivati 400 goveda dnevno i da će to pomoći da se ispune kapaciteti za izvoz u Tursku.

– Cilj je da ne dođemo u situaciju, dogovorili smo 5.000 tona, a možemo da izvezemo dve do tri hiljade. Turska strana želi da ide na proširenje kvota i trebalo bi da dogovorimo povećanje kvota – kaže Nedimović.

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram