Juneća čorba

Please follow and like us:

Čorbe – Zdravi obroci za svaku priliku

Postoji dosta razloga da svakodnevno konzumirate ovaj lagan, a ukusan obrok.

Mnogi ljudi čorbe asociraju sa hladnim zimskim danima, i to sa dobrim razlogom. Prema nutricionistima, topla čorba može da povisi vašu telesnu temperaturu kako bi vas zagrejala iznutra.

Međutim, čorba takođe spada u hranu preporučljivu za leto, jer vam obezbeđuje optimalan unos tečnosti.

Visok sadržaj tečnosti u čorbi pomaže vam da zadovoljite vaš apetit na zdrav, i hidrirajući način. Mnoge studije pokazuju da ljudi koji jedu čorbu kao predjelo ne preteruju sa glavnim obrokom i dezertom, pa je samim tim manje verovatno da unesu nepotrebne kalorije u svoj organizam.

Agropapuk Teleca Corba

Juneća čorba – recept

Na sitne kockice iseckati pola kilograma junetine, ali naravno možete koristi i teletinu.
Zatim iseckati 2 glavice crnog luka.
U dublju šerpu nasuti malo ulja pa iseckan luk propžiti dok ne dobije zlatkastu boju.
Nakon što ste propžili luk, dodati i meso.
Dinstati par minuta i doliti vode u količini da voda prekrije meso.
Smanjiti na srednju vatru i krčkati sat vremena.

U periodu od tih sat vremena, proveravati šerpu i kad god voda ispari dodati novu količinu iste.
Kad prođe tih sat vremena, doliti 1 – 1.5 litar vode, kašikicu-dve suvog začina, bibera po ukusu kao i soli.
Nastaviti krčkanje još 10 min.

U jednu posudicu razmutiti jedno žumance sa 2-3 kašike kisele pavlake i tako pripremljenu smesu izliti u čorbu uz konstantno mešanje.

Nakon minut – dva skloniti sa vatre i servirati toplo.

Uživajte

Please follow and like us:

Agropapuk

Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora,  Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom  Naša Kuća Mesa.

Budimo u kontaktu

Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.

Poslednje sa našeg bloga