Uskršnja trpeza 2021.

No Comments
Please follow and like us:

Za ovaj veliki praznik se podrazumeva bogato posluženje tokom celog dana. Uskršnja trpeza započinje bogatim doručkom, koji je prvi mrsni obrok nakon Velikog Uskršnjeg posta. Iako glavno mesto zauzimaju uskršnja jaja, serviranje srpskog predjela je nezaobilazno. U pojedini delovima naše zemlje je nezaobilazna kuvana domaća šunka, koju je dan pre potrebno skuvati i ostaviti preko noći da odstoji u vodi. Različiti suhomesnati proizvodi poput pršute, kobasica i obavezno čvaraka se služe taj dan.

Uskršnji ručak je svečana ceremonija koja počinje domaćom supom i pogačom. Tradicionalno se za uskršnju trpezu priprema jagnjeće pečenje jer je u ovo doba godine možete naći najlepšu jagnjetinu. Inače, veruje se da su Srbi do pojave Turaka jeli isključivo jagnjetinu. Da bi nakon dolaska Turaka na ove prostore počeli da konzumiraju i prasetinu kako ih okupator ne bi oteo svuhranu, s obzirom da Turci ne konzumiraju svinjsko meso.

Danas i ovaj običaj trpi određene promene, mada svakako je preporuka da se posluži nešto od mesnih specijaliteta s obzirom da je Veliki Vaskršnji post završen.

Uskršnju trpezu treba obogatiti i poslasticama, gde je na domaćici da se opredeli za neki od tradicionalnih ili novijih recepta. U svakom slučaju mogućnosti su višestruke.
Naša preporuka je svakako da ovaj praznik proslavite tradicionalno, sa porodicom, uz tradiocionalnu srpsku trpezu. Provedite Uskršnje praznike u miru i blagostanju, sa ljudima koje volite, praštajte i budite bolji prema sebi i drugima.

Srećan Uskrs-Hristos Voskrese!

Please follow and like us:

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Agropapuk

Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora,  Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom  Naša Kuća Mesa.

Budimo u kontaktu

Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.

Poslednje sa našeg bloga

No Comments