Agropapukove zapečene šnicle
Potrebno:
– 1kg junećih ili svinjskih šnicli
– 5 kašika brašna
– kašika začina
– malo bibera
– veća glavica crnog luka
– 2 šargarepe
– 2 kašike Agropapuk masti
– 1 čaša kuvanog paradajza
– voda
Priprema:
Šnicle izlupati i posoliti, uvaljati ih u prethodno izmešano brašno i začine.
Zagrejati mast i kratko i sa jedne i sa druge strane propržiti šnicle.
Izvaditi ih na tanjir, te u istoj masti prodinstati luk isečen na rebarca i kolutove šargarepe.
Naliti malo vode i dodati preostalo brašno i začin.
Po potrebi naliti još vode u povrće.
U vatrostalinu ili keramičku posudu ređati red mesa, red povrća.
Naliti vode koliko da meso “ogrezne” i peći u rerni na 200 stepeni 2 časa, dok voda ne ispari, ali da ne ostane suvo.
Pred kraj pečenja dodati 1 čašu kuvanog paradajza i vratiti na kratko da se zapeče.
Služiti uz salatu.
Prijatno !
Agropapuk
Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora, Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom Naša Kuća Mesa.
Budimo u kontaktu
Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.
- 27/02/2021
- Uncategorized