Meso i njegov značaj u ishrani

3 Comments
Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

Meso u mnogim zemljama širom sveta predstavlja značajan deo ishrane. Proteini, minerali, vitamini i masti su hranljive materije koje ono sadrži i veoma su važne za zdravlje organizma. Značaj mesa u ishrani je veliki i ono utiče na sveukupno zdravlje, zato je njegova redovna konzumacija veoma bitna.

Meso kao izvor proteina

meso

Redovnim unosom proteina svaki dan snabdevate svoje telo aminokiselinama. One su veoma značajne u izgradnji mišićnog tkiva, proizvodnji antitela i boljoj krvnoj slici. Od 20 aminokoselina u proteinima, vaše telo može da proizvede njih 11, ostalih devet, poznatih kao esencijalne aminokiseline, morate uneti hranom, kako bi ste izbegli njihov manjak. Meso je veoma važno u ishrani, jer predstavlja hranu bogatu proteinima i snabdeva vas svim esencijalnim amino kiselinama, koje su potrebne za dobro zdravlje.

Meso je bogato mineralima

Pored proteina, meso u sebi sadrži široki spektar minerala, koji utiču na normalno funkcionisanje svih ćelija i tkiva u organizmu. Recimo, ono je važan izvor gvožđa i cinka. Gvožđe pomaže snabdevanju tkiva kiseonikom, dok je cink važan za jak imuni sistem, zarastanje rana i aktivnost enzima u svojim ćelijama. Fosfor koji je jedan od sastojaka mesa održava naše kosti jakima,  sumpor stvara nove aminokiseline, dok hrom ubrzava metabolizam.

Meso sadrži vitamine koji su neophodni za naš organizam

Meso sadrži vitamin B, koji je veoma bitan u ishrani. Tiamin, riboflavin, nijacin, pantotenska kiselina i biotin, pomoći će vašim ćelijama da dobiju energiju iz hrane koju konzumirate svakodnevno.

Vitamin B6 čuva nervni i cirkulatorni sistem i učestvuje u sintezi proteina. Ovaj vitamin pomaže u apsorbciji vitamina B12, koji je drugi po redu po važnosti za zdrav krvotok, nervni sistem i proizvodnju energije. Meso je značajan izvor vitamina B12, jer on nije pronađen ni u jednoj hrani na biljnoj bazi.

Meso u sebi sadrži masti koje su bitne za zdravlje

meso

Ograničena količina masti u organizmu je dobra za zdravlje. Međutim, konzumiranje visokog nivoa zasićenih masti može dovesti do negativnih posledica za organizam. Zato bitajte kvalitetno Agropapuk  meso, odlučite se za posnije komade, koji su bogati hranljivim materija, neophodnim za normalno funkcionisanje organizma i očuvanje vašeg zdravlja.

Agropapuk meso je kvalitetno i kontrolisanog kvaliteta

Zdravlje je najbitnije, zato je važno da ga očuvate!

Birajte šta ćete unositi u svoj organizam. Meso je veoma važno u ishrani, zato vodite računa da konzumirate najkvalitetnije proizvode, koji će povoljno uticati na vaše zdravstveno stanje i koje će obezbediti dovoljnu količinu proteina, minerala, vitamina i zdravih masti.

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Agropapuk

Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora,  Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom  Naša Kuća Mesa.

Budimo u kontaktu

Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.

Poslednje sa našeg bloga

Ostavite komentar