Dimljene kobasice sa restovanim krompirom
Domaće kobasice spadaju u najukusnije mesne prerađevine.
U davna vremena, kraj jeseni i početak zime u Srbiji bio je predviđen za pripremu specijaliteta od mesa, kao što su dimljena slaninica, pršuta, čvarci, kulen, pančeta… Iako se ovaj običaj zadržao do današnjih dana, slasni zalogaji se konzumiraju tokom čitave godine, a među se posebno izdvajaju domaće kobasice.
Kobasice sa restovanim krompirom – recept
1kg dimljene roštiljske kobasice poređati u tepsiju i naliti sa malo vode.
Svaku kobasicu pre ubacivanja, zaseći na 2-3 mesta nožem.
Ispeći ih u rerni 15-ak minuta na 180 stepeni.
Za to vreme ukuvati pola kg krompira.
Kad je kobasica gotova izvaditi is tepsije, a soft koji je pustil odvojiti u dublji tiganj.
Krompir koji ste ukuvali, izgnječiti viljuškom na sitnije komade, ne pasirati intenzitetom kao što bi ste to uradili za pire.
Tako izgnječen krompir ubaciti u soft od kobasica i propržiti u tiganju par minunta.
Po krompiru posuti 1-2 kašikice aleve paprike, može slatke ili ljute po ukusu i nastaviti 1-2 dinstanje krompira.
Krompir skinuti sa vatre i servirati uz pečenu kobasicu.
Prijatno !
Agropapuk
Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora, Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom Naša Kuća Mesa.
Budimo u kontaktu
Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.
- 02/11/2020
- Uncategorized