Domaće kobasice za prave gurmane

No Comments
Please follow and like us:

Domaće kobasice spadaju u najukusnije mesne prerađevine.

U davna vremena, kraj jeseni i početak zime u Srbiji bio je predviđen za pripremu specijaliteta od mesa, kao što su dimljena slaninica, pršuta, čvarci, kulen, pančeta… Iako se ovaj običaj zadržao do današnjih dana, slasni zalogaji se konzumiraju tokom čitave godine, a među se posebno izdvajaju domaće kobasice.

Mnogima je na pomen kobasice prva asocijacija Nemačka. Međutim, upravo je naša zemlja poznata po pripremi različitih vrsta kobasica. Koliki je njihov značaj govori i podatak da se više od 30 godina u bačkom selu Turija održava Kobasicijada. Manifestacija februara okupi više hiljada gostiju koji dolaze da vide „čudo za Ginisa“ – najdužu kobasicu na svetu. Njena dužina iznosi preko 2 km, a kako se svake godine dodaje jedan metar, to znači da se iznova obara rekord.

Domaće kobasice imaju dugu tradiciju

Meso ima veliki značaj za organizam. Da bi moglo duže da se koristi stari narodi su razvijali različite tehnike kojima su čuvali njegovu svežinu. Iz drevnih receptura razvile su se i domaće kobasice.

Smatra se da su nastale u doba Sumerskog carstva, da bi pravi razvoj dostigle u Antičkom Rimu. Zbog izuzetne trajnosti predstavljale su osnovnu hranu rimskim vojnicima, te su, zahvaljujući njihovim osvajanjima, dospele u Severnu Afriku.

Domaće kobasice svojim neodoljivim ukusom nikog nisu ostavile ravnodušnim. Vremenom, njihova priprema sve više se usavršavala tako da danas gotovo svaka zemlja ima svoju karakterističnu vrstu.

kobasice 1

 

 

Koje domaće kobasice su najzdravije?

Nažalost, savremeno doba karakteriše visok stepen industrijalizacije kako u pogledu prerade mesa, tako i u načinu gajenja.

Da bi dobili na kvantitetu mnogi proizvođači prehranjuju životinje hranom koja nije njihova prirodna, pa je takvo meso siromašno vitaminima, mineralima i masnim kiselinama. Nije redak slučaj da se tokom ishrane dodaju i antibiotici i hormoni, koji su opasni po čovekovo zdravlje.

Klanica i prerada mesa Agropapuk je spojila tradiciju sa najmodernijom tehnologijom. Ne samo da se za pripremu proizvoda koristi kvalitetno meso, već su i svi drugi sastojci za preradu upotrebljeni u svežem stanju. Naime, ova kompanija od poverenja je jedinstvena, jer ne koristi beli i crni luk u prahu, kao ni aditive, konzervanse i bilo koje pojačivače. Pa možemo slobodno da kažemo da su Agropapuk domaće kobasice, kao i svi suhomesnati proizvodi, zdrave namirnice vrhunske nutritivne vrednosti.

Mangulica domaće kobasice osvajaju na prvi zalogaj

Kompanija Agropapuk se izdvaja i posebnim programom koji čine proizvodi od mangulice. Sočne i sa prepoznatljivom aromom, ove domaće kobasice su namenjene pravim gurmanima.

Verovali ili ne, one imaju bolji uticaj na zdravlje čoveka nego pileće meso. Savršena kombinaciju hranjivih materija u njima podstiče rad organizma i čuva srce, jer sprečava da se loš holesterol sakuplja na zidovima arterija.

Takođe, suve domaće kobasice od mangulice sadrže 40 odsto ukupnih dnevnih potreba za belančevinama, dajući nam potrebnu energiju za obavljenje zadataka. A kako imaju manje kalorija od drugih vrsta možete ih uvrstiti u svoj jelovnik bez straha od viška kilograma.

Umesto prerađevina sumnjivog kvaliteta, iznesite na svoju trpezu proverene Agropapuk domaće kobasice!

Please follow and like us:

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Agropapuk

Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora,  Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom  Naša Kuća Mesa.

Budimo u kontaktu

Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.

Poslednje sa našeg bloga

No Comments

Ostavite komentar