Kvalitetno meso je bitno za vaše zdravlje

6 Comments
Please follow and like us:

Kvalitetno meso je veoma bitno za zdravlje bez obzira na starosnu dob čoveka.

Danas je sve industrijalizovano. Napredak tehnike je doneo efikasnost, ali je nepovoljno uticao na sistem ishrane. Industrijska prerada mesa ne samo da je štetna za naše zdravlje, već nije ni etička.

kvalitetno meso

Životinje koje su uzgajane u industrijalizovanom sistemu živele su u skučenim krajevima i hranjene su na način koji odgovara proizvodnji pa ako se uporedi njihovo meso sa onim koje su uzgajane na tradicionalan način, utvrdiće se da ima znatno manje vitamina i minerala, kao i nepovoljni odnos masnih kiselina. Takođe, mogući dodatak hormona, antibiotika i toksina čini da je manje kvalitetno meso, a samim i manje hranljivo.

To znači da industrijsko meso, vrsta koja je najpristupačnija u svim supermarketima, nije uvek najbolji izbor u postizanju dobrog zdravlja. Pre svega, bitno je da znate odakle vaše meso dolazi!

Koje zdravstvene prednosti možete dobiti ako u ishranu uključite kvalitetno meso?

Sveže meso vrhunskog kvaliteta je odličan izvor proteina, vitamina, minerala, antioksidansa i mnogih drugih sastojaka, koji su telu neophodni kako bi se pravilno razvijalo i funkcionisalo.

kvalitetno meso

Meso i  njegov značaj u ishrani je veliki.

Crveno meso, kao što je govedina, jagnjetina i svinjetina, bogato je gvožđem te sprečava anemiju, zatim kreatinom koji snabdeva mišićne ćelije energijom i karnozinom koji je poznat po blagotvornim antioksidansnim svojstvima. Ovi nutrijenti ne mogu se pronaći u ostalim vrstama namirnica, a njihov manjak može negativno da utiče na različite aspekte zdravlja, uključujući mišićne i moždane funkcije. Upravo zbog toga konzumiranje crvenog mesa jednom do dva puta nedeljno spada u zdrav režim ishrane, naročito za decu i žene, dok živinjsko meso kontroliše apetit i pomaže u održavanju zdrave telesne težine.

Kvalitetno meso pozitivno utiče na vaš mentalni sklop

Kvalitetno meso će vam pomoći da poboljšate svoje performanse, povećate svoj mentalni pogon, fokus i motivaciju. To čini tako što se telu daju tirozin i holin, osnovni elementi neurotransmitera kao što su dopamin i acetilholin. Ova jedinjenja su takođe neophodna za formiranje hormona kao što su epinefrin i norepinefrin.

kvalitetno meso

Naravno, ova pozitivna svojstva odnose se samo na kvalitetno meso, tj. neobrađeno. Takođe, i na meso dobijeno od životinja koje su se hranile svežom travom, jer je kod njih veća količina omega-3 masti nego kod goveda koja konzumiraju isključivo stočnu hranu. Ne zaboravite – ti si ono što jedeš, ali i ono što jede tvoja hrana!

Kvalitetno crveno meso ne izaziva rak!

Krajem 20. veka mnoge studije su se bavile temom crvenog mesa kao izazivača kancera. Međutim, treba imati u vidu da rizik od bolesti postoji ako se konzumiraju prerađevine od mesa.

Da biste bili sigurni da je meso koje jedete visokog kvaliteta birajte proizvode iz firme Agropapuk.

Dugogodišnje iskustvo u poslovanju dovelo je da Agropapuk postane jedan od vodećih snabdevača koji garantuje viskokovaliteno sveže meso.

Please follow and like us:

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Agropapuk

Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora,  Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom  Naša Kuća Mesa.

Budimo u kontaktu

Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.

Poslednje sa našeg bloga

Ostavite komentar