Lovačke šnicle
Meso je definitivno veoma važan deo ljudske ishrane. Međutim, potrebno je znati dobro ga pripremiti.
Nema čoveka koji ne voli lovačke šnicle. Agropapuk će vam uz dobar komad teletine u ovom blogu ponuditi i način za njegovu pripremu.
Dobiti ukusno, meko i sočno meso nije lako. Posebno kada je u pitanju teletina, koja često zna da bude veoma nezgodna za spremanje.
Sa ovom receptom nećete pogrešiti, pravi se lako i uspeva svaki put!
Potrebno je da pripremite sledeće sastojke, uložite malo truda i vremena i ukusan obrok će se veoma brzo naći na vašem stolu.
Sastojci koji su vam neophodni:
500 g telećih šnicli
1 kašika brašna
2-3 kašike ulja
2 čena belog luka
mevena slatka paprika
biber
peršun
miks začina.
Pripremajte ih na sledeći način:
Šnicle je potrebno iseći na deblje komade, i sa obe strane propržiti na ulju dok ne porumene. Kada dobiju lepu rumenkastu boju,izvadite šnicle iz tiganja, pa na istom ulju propržite sitno seckani beli luk, dodajte brašno, alevu papriku, začine i biber pa nalite vodom, kako bi ste dobili lep kremasti sos.
Sledeći korak je da šnicle vratite u sos i kuvate ih uz polagano dolivanje vode, sve dok potpuno ne omekšaju.
Savet Agropapuka je da ih možete izdinstati u ekspres loncu, jer tek onda budu mekane i neodoljive.
Kada su šnicle skuvane, pospite preko njih malo sitno seckanog peršuna, koji će pojačati aromu i svakako poboljšati ukus.
Ovako ukusno pripremljeno meso, možete poslužiti sa pomfritom, pire kropmpirom ili pirinčem.
Prijatan obrok želi vam vaš Agropapuk!
Agropapuk
Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora, Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom Naša Kuća Mesa.
Budimo u kontaktu
Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.
- 17/04/2014
- Uncategorized