Juneći gulaš

Please follow and like us:

Juneći gulaš spada u omiljena jela koja svi vole. Niko nije ravnodušan prema ovom hranljivom i ukusnom obroku a za njegovu pripremu nije potrebno odvojiti mnogo vremena. Potrebni su vam uobičajeni sastojci koje sigurno imate u svojoj kuhinji, uz najkvalitetnije juneće meso koje možete pronaći kod nas, i to po veoma pristupačnoj ceni.

Agropapuk je pravo mesto gde možete naći sveže juneće meso za najukusniji juneći gulaš u kome ćete sigurno uživati.

Juneći gulaš – Omiljeno jelo gurmana

Juneći gulaš je izuzetno ukusno i hranljivo jelo u kome gurmani uživaju. Naravno, jasno je da vam je za pripremu vrhunskog junećeg gulaša potrebno kvalitetno meso, koje čini osnovu ovog izvrsnog obroka.

juneći gulaš agropapuk 2

Poznato je da gurmani obožavaju juneće meso, koje pleni svojim izgledom, mirisom i ukusom. Meso je zdravo i potrebno za normalan razvoj i funkcionisanje, i dobro je znati da ima idealnu nutritivnu vrednost. Naime, u njegov sastav ulaze značajne aminokiseline, proteini, vitamini i masti, koji imaju blagotvoran efekat na naše zdravlje. Bilo da je u pitanju sveže meso ili suhomesnati proizvodi od junetine, jasno je da je reč o najkvalitetnijem i najukusnijem mesu koje vam pruža sve što vam je potrebno za pravi gurmanski doživljaj.

Sočno meso se može pripremiti na mnogo načina, i nezamenljiv je sastojak brojnih jela i obroka. Ukoliko želite da pripremite zaista savršen juneći gulaš, odaberite pouzdanu i proverenu firmu od poverenja, Agropapuk, koja u svom asortimanu ima meso vrhunskog kvaliteta i uvek sveže i kvalitetne mesne proizvode koji osvajaju na prvi zalogaj.

Recept za savršen gulaš od junećeg mesa

Juneći gulaš je savršeno jelo za sve prilike, u kome se ogleda savršen spoj tradicije i sočnog ukusa.

juneći gulaš agropapuk 3

Nije teško napraviti ovo ukusno jelo, a uz dodatke po vašoj želji, dobijate fenomenalan i ukusan obrok. Da biste pripremili najbolji juneći gulaš, potrebno vam je sledeće:

– sveže juneće meso

domaća svinjska mast

– glavica crnog luka (po želji i beli luk)

– kašičica začina

– kašičica aleve paprike

– lovorov list

– malo bibera.

Crni luk sitno iseckati i propržiti na masti, a po želji dodati i beli luk. Dinstati luk dok ne omekša i ne poprimi žutu boju, a zatim dodati kockice mesa. Promešati i poklopiti, a nakon deset minuta dodati jednu manju čašu tople vode. S vremena na vreme promešati i proveriti da li ima vode, i po potrebi dodati još, kako se meso ne bi zalepilo. Nakon 45 min do sat vremena dodati začine, alevu papriku, biber i lovorov list. Dodati još vode i ostaviti da se kuva.

U narednih 45 min proveravati kakvo je stanje, a vaš juneći gulaš je gotov onda kada sva voda ispari a meso i luk su sjedinjeni u ukusnu kašu. Ukoliko želite da vaš gulaš bude još gušći, pri kraju možete dodati kašičicu brašna.

Juneći gulaš savršeno se slaže uz pire krompir, pirinač ili testeninu, a zelena salata je dodatak sa kojim sigurno nećete pogrešiti. Izaberite svoju omiljenu kombinaciju ukusa i uživajte!

Please follow and like us:

Agropapuk

Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora,  Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom  Naša Kuća Mesa.

Budimo u kontaktu

Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.

Poslednje sa našeg bloga

Ostavite komentar