Juneći gulaš
Juneći gulaš spada u omiljena jela koja svi vole. Niko nije ravnodušan prema ovom hranljivom i ukusnom obroku a za njegovu pripremu nije potrebno odvojiti mnogo vremena. Potrebni su vam uobičajeni sastojci koje sigurno imate u svojoj kuhinji, uz najkvalitetnije juneće meso koje možete pronaći kod nas, i to po veoma pristupačnoj ceni.
Agropapuk je pravo mesto gde možete naći sveže juneće meso za najukusniji juneći gulaš u kome ćete sigurno uživati.
Juneći gulaš – Omiljeno jelo gurmana
Juneći gulaš je izuzetno ukusno i hranljivo jelo u kome gurmani uživaju. Naravno, jasno je da vam je za pripremu vrhunskog junećeg gulaša potrebno kvalitetno meso, koje čini osnovu ovog izvrsnog obroka.
Poznato je da gurmani obožavaju juneće meso, koje pleni svojim izgledom, mirisom i ukusom. Meso je zdravo i potrebno za normalan razvoj i funkcionisanje, i dobro je znati da ima idealnu nutritivnu vrednost. Naime, u njegov sastav ulaze značajne aminokiseline, proteini, vitamini i masti, koji imaju blagotvoran efekat na naše zdravlje. Bilo da je u pitanju sveže meso ili suhomesnati proizvodi od junetine, jasno je da je reč o najkvalitetnijem i najukusnijem mesu koje vam pruža sve što vam je potrebno za pravi gurmanski doživljaj.
Sočno meso se može pripremiti na mnogo načina, i nezamenljiv je sastojak brojnih jela i obroka. Ukoliko želite da pripremite zaista savršen juneći gulaš, odaberite pouzdanu i proverenu firmu od poverenja, Agropapuk, koja u svom asortimanu ima meso vrhunskog kvaliteta i uvek sveže i kvalitetne mesne proizvode koji osvajaju na prvi zalogaj.
Recept za savršen gulaš od junećeg mesa
Juneći gulaš je savršeno jelo za sve prilike, u kome se ogleda savršen spoj tradicije i sočnog ukusa.
Nije teško napraviti ovo ukusno jelo, a uz dodatke po vašoj želji, dobijate fenomenalan i ukusan obrok. Da biste pripremili najbolji juneći gulaš, potrebno vam je sledeće:
– sveže juneće meso
– glavica crnog luka (po želji i beli luk)
– kašičica začina
– kašičica aleve paprike
– lovorov list
– malo bibera.
Crni luk sitno iseckati i propržiti na masti, a po želji dodati i beli luk. Dinstati luk dok ne omekša i ne poprimi žutu boju, a zatim dodati kockice mesa. Promešati i poklopiti, a nakon deset minuta dodati jednu manju čašu tople vode. S vremena na vreme promešati i proveriti da li ima vode, i po potrebi dodati još, kako se meso ne bi zalepilo. Nakon 45 min do sat vremena dodati začine, alevu papriku, biber i lovorov list. Dodati još vode i ostaviti da se kuva.
U narednih 45 min proveravati kakvo je stanje, a vaš juneći gulaš je gotov onda kada sva voda ispari a meso i luk su sjedinjeni u ukusnu kašu. Ukoliko želite da vaš gulaš bude još gušći, pri kraju možete dodati kašičicu brašna.
Juneći gulaš savršeno se slaže uz pire krompir, pirinač ili testeninu, a zelena salata je dodatak sa kojim sigurno nećete pogrešiti. Izaberite svoju omiljenu kombinaciju ukusa i uživajte!
Agropapuk
Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora, Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom Naša Kuća Mesa.
Budimo u kontaktu
Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.
- 24/04/2019
- Uncategorized