Meso je neophodno vašem organizmu

3 Comments
Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

Meso je neophodno vašem organizmu za normalno funkcionisanje.

Iako su u 20. veku razvijene teorije koje su povezivale konzumiranje mesa i rizik od kancera, danas su one osporene, te je ono ponovo dobilo na značaju u ishrani ljudi.

Meso je neophodno vašem organizmu

Meso je neophodno vašem organizmu, ali treba imati u vidu da samo kvalitetno meso ima pozitivno dejstvo. To znači da je važno znati odakle dolazi sveže meso koje kupujete. Odnosno, meso treba nabavljati samo od kompanija od poverenja, kao što je firma Agropapuk.

Meso je neophodno vašem organizmu jedino ako je prošlo pravilan uzgoj

Razvoj tehnike kod pojedinih proizvođača uticao je na visok stepen industrijalizacije. Kako u pogledu prerade mesa, tako i kod samog gajenje životinja.

Odnosno, životinje na mnogim farmama su čuvane u nehumanim uslovima. Često zatvorene u mračnim, tesnim stajama koje su pune bakterija i drugih štetnih materija. Da bi preživele u ovakvoj sredini, dodavani su im antibiotici i hormoni. Ovi toksini ostaju u mesu i nakon termičke obrade, pa je ono opasno za čoveka.

Ujedno, životinje su hranjene hranom koja nije njihova prirodna hrana. Jer je potrebno što pre dostići kilažu za klanje, takvo meso nema pravu vrednost. Sadrži znatno manje vitamina, minerala i masnih kiselina u odnosu na životinje koje su uzgajane na tradicionalni način.

Zapravo, jedino prirodni uzgoj garantuje zdrave komade. Tada možemo slobodno reći: “Meso je neophodno vašem organizmu!”

Meso je neophodno vašem organizmu, jer sadrži nutrijente kojih nema u drugim namirnicima

Meso je neophodno vašem organizmu! Što je i naučno dokazano. Naime, naučnici Hinman i Harris su 1947. godine definisali njegovu hranljivu vrednost i došli su do saznanja da čovek može da živi godinu dana isključivo na mesu, a da mu zdravlje pri tom ne bude ugroženo.

Druga studija je pokazala da se ne morate odreći slasnih zalogaja mesa da biste duže živeli, tj. nije pronađena razlika u šansama za raniju smrt između ljudi koji jedu meso i vegetarijanaca.

Najzdravije meso je bogato proteinima. Oni ne samo da su značajan izvor energije, već su neophodni za očuvanje mišića, kože, kose i noktiju.

Takođe, meso sadrži tiamin, riboflavin i vitamin B12 koji se ne nalazi u hrani biljnog porekla. Dok je apsorpcija gvožđa iz njega bolja nego iz povrća. Samim tim, meso utiče na krvnu sliku, nivo holesterola i motoričke funkcije. Zatim čuva srce, nervni sistem i sprečava anemiju.

Meso je neophodno vašem organizmu

Generalno gledano, meso je neophodno vašem organizmu, jer jača imuni sistem.

Meso je neophodno vašem organizmu, jer održava idealnu težinu!

Svi znamo da je pileće meso niskokalorično. Verovali ili ne, ovakav odnos kalorija ima i svinjsko meso. Obroci koji su bazirani na mesu pružaju osećaj sitosti satima, te se smanjuje verovatnoća grickanja nezdrave hrane i pojava viška kilograma.

Zahvaljujući proteinima meso ubrza vaš metabolizam čime se smanjuju potkožne masne naslage. Što je još jedan blagotvorni efekat mesa za savršenu liniju.

Kompanija Agropapuk u svom bogatom asortimanu ima najraznovrsnije sveže meso, te ćete vrlo lako naći svoje omiljeno, uz garanciju da je ono vrhunskog kvaliteta.

 

 

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Agropapuk

Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora,  Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom  Naša Kuća Mesa.

Budimo u kontaktu

Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.

Poslednje sa našeg bloga

Ostavite komentar