Pileći paprikaš
Pileći paprikaš je lagan, ali hranljiv obrok u kome ćete sigurno uživati.
Nema sumnje da je belo meso uvek odličan izbor za ručak. Osim što je pileći paprikaš jelo na kašiku, neophodno za pravilan rad probavnog sistema, ovaj obrok se veoma brzo sprema i neverovatno je ukusan.
U ovom blogu Agropapuk vam otkriva kako da spremite ovo ukusno jelo, a kod nas možete naći najkvalitetnije meso, koje je osnovni sastojak pilećeg paprikaša.
Pileći paprikaš je savršeno jelo za ručak
Postoji više razloga zbog kojih je pileći paprikaš idealno jelo za ručak.
Za početak, piletina je tako raznovrsna. Ukoliko kupite celo pile, možete ga koristiti za više različitih jela – počevši od supe, salata, šnicli… Mogućnosti su zaista ogromne, a ukoliko iskoristite pileće meso za pripremu pilećeg paprikaša, definitivno nećete pogrešiti.
S druge strane, piletinu možete začiniti po svojoj želji i potpuno prilagoditi njen ukus. Možete dodati biber, origano, ruzmari, bosiljak, a možete i eksprerimentisati sa novim začinima i sosevima.
Ne treba zaboraviti koliko je piletina zdrava, jer je bogata proteinima koji su neophodni za normalno funkcionisanje organizma, a sadrži i cink, magnezijum, kalijum, natrijum, gvožđe i razne vitamine koji jako blagotvorno deluju na imunološki sistem, koji je prva linija odbrane organizma, koji ga štiti od raznih bolesti.
Pored toga, ima idealnu nutritivnu vrednost pa je zato sastavni deo ishrane sportista i svih onih koji paze na ishranu, ali i liniju,
Pileći paprikaš sa krompirom – Recept za jelo vrhunskog ukusa
Pileći paprikaš se veoma lako i jednostavno sprema, a krajnji rezultat će vas oduševiti, jer ovo jelo osvaja na prvi zalogaj. Za njegovu pripremu vam ne treba puno vremena, a potrebni su vam sledeći sastojci:
- 500 g piletine
- Pola kg krompira
- 3 glavice crnog luka
- 200 ml paradajz pirea
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica mešavine suvog biljnog začina (ili neke druge, po vašoj želji)
- So, po želji
- 100 ml ulja
- 1 kašika slatke začinske paprike
- 500 ml vode.
Za početak, iseći i posoliti piletinu. Izdinstati prethodno iseckan crni luk, i kada dobije žuto-smeđu boju, dodati slatku začinsku papriku, paradajz pire, prehodno iseckane kockice krompira, kockice piletine i mešavinu začina.
Dodati 500 ml vode i ostaviti da se kuva na umerenoj temperaturi oko 60 minuta. Nakon toga, pomešati brašno sa malo vode, dodati u jelo, promešati i ostaviti da se kuva još desetak minuta.
Možete dodati i neke druge začine, ili njihovu kombinaciju, jer će ovo pružiti vašem jelu zaista jedinstven ukus. Uz piletinu se odlično slaže majčina dušica, ruzmarin, žalfija, ruzmarin, majoran, peršun, korijander…
Agropapuk – Mesto najkvalitetnijeg mesa
Za pripremu najukusnijih obroka potrebno vam je najkvalitetnije meso, bez kojeg je nezamislivo napraviti savršen ručak. Jasno je da je samo domaće meso garancija kvaliteta i ukusa, a možete ga pronaći kod nas.
Agropapuk vam nudi širok asortiman najboljih mesnih proizvoda, bilo da su vam potrebni suhomesnati, dimljeni proizvodi ili sveže meso. Sve to, a i mnogo više možete pronaći kod nas, zato nas posetite i otkrijte zašto smo mi vaš najbolji izbor.
Agropapuk
Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora, Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom Naša Kuća Mesa.
Budimo u kontaktu
Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.
- 31/05/2019
- Uncategorized