Sočna piletina, pripremljena od najkvalitetnijeg mesa

No Comments
Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Google+
https://agropapuk.rs/socna-piletina/
Twitter
Instagram

Sočna piletina je najomiljeno meso kako dece tako i odraslih.

Pileće meso koristi se od davnina u ishrani. Prikazano je i na vavilonskim crtežima oko 600. godine pre Nove ere. Da je u pitanju kvalitetno meso govori podatak da je sočna piletina u 19. veku u Americi bila hrana bogatih društvenih slojeva. Tek od Drugog svetskog rata postala je svima dostupna.

Zbog izuzetne hranljive vrednosti potisnula je u drugi plan goveđe i svinjsko meso. Naime, sočna piletina je nezamenljivi izvor nutrijenata od kojih neke ne možete naći ni u voću ni u povrću. Te spada u najzdravije meso. Savršeni balans cinka, magnezijuma, kalijuma, natrijuma, gvožđa, kalcijuma i mnogih vitamina ne samo da pomaže u održavanju telesne težine, već štiti čitav organizam od bolesti, uključujući i teška, hronična stanja.

Kompanija Agropapuk vam otkriva kako da pripremite sočnu piletinu.

Sočna piletina mora biti sveža

Jedino sveže meso garantuje dobar ukus koji se topi u ustima. Zato prilikom kupovine obratite pažnju na boju, miris i teksturu.

Sočna piletina

Sveža piletina ima ujednačenu roze boju. Nikako ne sme da bude tamna oko kostiju, to je znak da je meso staro.

Obavezno treba proveriti i čvrstinu, tj. da li je meso sluzavo. Ukoliko jeste nemojte ga kupovati jer sigurno u njemu postoje patogene bakterije. Takođe, obratite pažnju i na miris. Pokvareno pileće meso se prepoznaje po specifičnom mirisu.

Sočna piletina – Trik za savršeno pečeno meso

Piletina ne samo da je dostupna, već nije zahtevna za spremanje za razliku od “težih” mesa.

Međutim, ako se ne pridržavate određenih pravila prilikom pripreme može da izgori, postane žilava ili ostane nedovoljno pečena.

Sočna piletina zahteva sobnu temperaturu. To znači da pile ne smete stavite direktno iz frižidera ili zamrzivača u rernu, jer se neće ravnomerno ispeći.

Drugi bitan korak jeste da otklonite višak vlage nastale tokom razmrzavanja. Meso ćete najlakše osušiti papirim ubrusima kako spolja tako i iznutra, tek onda ga možete začiniti.

Sočna piletina

Treći i, prema mišljenju mnogih kuvara, najbitniji faktor za sočnu piletinu je odgovarajuća temperatura. Pile treba peći na 200 stepeni Celzijusovih u prethodno zagrejanoj rerni. Ako rerna nije dovoljno vruća meso može biti suvo, a samim tim i neukusno.

Sočna piletina sa dvora Stefana Prvovenčanog

Još u doba Nemanjića, srpska trpeza je uspešno parirala svetskim kuhinjama. Počev od raznog povrća, preko obavezne ribe, pa do specijaliteta od divljači – bogatstvo namirnica dovelo je do najraznovrsnijih jela. Među njima posebno se istakla sočna piletina u sosu od belog vina koja potiče iz 1196. godine.

Belo pileće meso malo posolite, utrljajte medom i ostavite da se hladi. Nakon dva sata komade uvaljajte u pšenično brašno i pržite na masti dok ne poprime zlatnožutu boju. U tiganj gde ste pržili piletinu sipajte belo vino i dodajte beli luk i malo majčine dušice. Tako pripremljenim sosom prelijte meso, a zatim i servirajte po želji.

Sočna piletina

Ukoliko želite da spremite sočno meso izaberite Agropapuk piletinu. Ova kompanija je sinonim za kvalitet i iskustvo u preradi svih vrsta mesa.

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Google+
https://agropapuk.rs/socna-piletina/
Twitter
Instagram

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Agropapuk

Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora,  Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom  Naša Kuća Mesa.

Budimo u kontaktu

Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.

Poslednje sa našeg bloga

No Comments

Ostavite komentar