Meso kao glavni izvor proteina

3 Comments
Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

Meso kao glavni izvor proteina je neophodno, jer bez pravilne ishrane nema ni dobrog zdravlja.

Zašto nam je potreban protein? Protein je esencijalni nutritijent, koji je odgovoran za višestruke funkcije u ljudskom telu. To uključuje izgradnju tkiva, ćelija i mišića, kao i stvaranje hormona i anti-tela. Svakome je potreban proten u ishrani, a ovo pogotovo važi za one koji se bave sportom i treniraju. Studije takođe sugerišu da dok starimo, možemo imati koristi od konzumiranja više proteina. To pomaže da se smanji gubitak mišića povezan sa starenjem.

Agropapuk vam u ovom blogu otkriva sve prednosti koje crveno i belo meso imaju, jer nema sumnje da su značajni izvori proteina.

Meso kao glavni izvor proteina – Koliko nam je potrebno?

Za većinu nas, svakodnevne potrebe za proteinima se lako postižu zdravom, uravnoteženom ishranom. Stručnjaci preporučuju odraslima da izbegavaju konzumiranje više od dva puta preporučenog dnevnog unosa proteina. To je, dakle, 55 grama za prosečnog muškarca i 50 grama za prosečnu ženu. To je zbog toga što, dugoročno gledano, konzumiranje previše proteina može dovesti do zdravstvenih problema kao što su povećan rizik od osteoporoze i pogoršanje postojećeg problema sa bubrezima. Međutim, istraživanja u ovoj oblasti su mešovita i verovatno je da drugi faktori mogu da utiču na ishod, kao to da li je protein životinjskog ili biljnog porekla. Utiče i to da li je ishrana uravnotežena u smislu vitamina i minerala.

meso kao glavni izvor proteina Agropapuk 2

Jedno od glavnih problema u našoj ishrani jeste to što su često naši doručci i ručkovi sa niskim sadržajem proteina, ali sa visokim sadržajem ugljenih hidrata, uz večernji obrok sa proteinima.

Jasno je da je domaće meso izbor sa kojim sigurno nećete pogrešiti, jer ćete u njemu naći sve što vam je potrebno za savršeno izbalansiran obrok.

Meso kao glavni izvor proteina – Zbog čega je neophodno?

Meso kao glavni izvor proteina je najbolji način da obezbedite svom organizmu sve što mu je potrebno, a u nastavku pročitajte zašto.

Svinjsko meso sadrži aminokiseline razgranatog lanca (BCAA), koji su ključni za oporavak mišića. Leucin, naročito, čini jednu trećinu mišićnog proteina i pomaže da se stimuliše oporavak nakon vežbanja. Svinjetina je jedan od najbogatijih izvora leucina i stoga odličan dodatak obroku ili užini nakon vežbanja. Jaja i nemasna govedina takođe pružaju dobre količine leucina.

Piletina je takođe odličan izvor proteina. Bilo da volite pileću supu, pileću salatu ili pileće grudi sa roštilja, pileće meso je hranjivo i ukusno. Ono obezbeđuje proteine, hranljive materije, vitamine i još mnogo toga potrebnog za savršeno izbalansiranu ishranu.

meso kao glavni izvor proteina Agropapuk 3

Osim toga, pileće meso sadrži sve važne aminokiseline. Na primer, piletina obezbeđuje obilnu količinu aminokiseline triptofan, za koju se zna da ima opuštajuće dejstvo na ljudski organizam. Još jedna od važnih aminokiselina je izoleucin, koji pomaže kod zarastanja rana, uključujući oporavak posle vežbanja, rasta i stabilizacije nivoa šećera u krvi. Treonin pomaže u održavanju centralnog nervnog sistema, kardiovaskularnog sistema i imunog sistema.

Sve ovo govori u prilog tome koliko je bitno uključiti sveže meso u svoju svakodnevnu ishranu i unositi ga redovno, u potrebnim količinama.

Agropapuk – Meso vrhunskog kvaliteta

U Agropapuk-u uvek ćete naći samo najkvalitetnije meso. Naš bogat asortiman mesnih proizvoda uključuje i suhomesnate, kao i dimljene proizvode, ali i mlada mesa i još mnogo toga. Najbolje je da dođete i sami se uverite šta sve imamo da vam ponudimo, a verujemo da ćete biti prezadovoljni.

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Agropapuk

Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora,  Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom  Naša Kuća Mesa.

Budimo u kontaktu

Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.

Poslednje sa našeg bloga

Ostavite komentar