Mangulica – Najzdravije meso

No Comments
Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

Mangulica spada u životinje čije je meso vrhunskog kvaliteta i veoma preporučljivo za ljudsku ishranu. Mangulica – najzdravije meso od svhi sorti svinja

Zbog svoje jedinstvene genetike, kada se gaji u prirodnim uslovima, mangulica sadrži uglavnom mononezasićene i polinezasićene masti i visoke količine omega masnih kiselina.

Agropapuk je uvek tu da vam ponudi meso vrhunskog kvaliteta, a kod nas možete naći i najbolje mesne proizvode.

Zašto je mangulica najzdravije svinjsko meso?

Većina svinjskog mesa koje se danas prodaje dobija se od životinja koje su uzgajane u ne tako dobrim uslovima. Kao rezultat toga, takvo meso gubi sočan prirodni ukus i hranjivu vrednost. Mangulica je potpuna suprotnost, i krasi je bogata tamna boja i kremasta bela mast. Dokazano je da je meso neophodno našem organizmu i da veoma blagotvorno utiče na naše zdravlje, zato je uvek pravo vreme da uživate u sočnim i hranljivim zalogajima.

Nutricionisti s razlogom nazivaju omega-3 i omega-6 masne kiseline „esencijalnim“ mastima. Ljudskom telu su potrebne za mnoge funkcije, od izgradnje zdravih ćelija do održavanja funkcije mozga i nerava. Naša tela ne mogu da ih proizvedu, i jedini način da ih unesemo jeste putem dobro izbalansirane ishrane.

Ove nezasićene masti su važne iz mnogih razloga. Sve je više dokaza da pomažu u smanjenju rizika od srčanih bolesti. Neke studije pokazuju da ove masti mogu takođe smanjiti rizik od Dijabetesa tipa 2, Alchajmerove bolesti i sličnih oboljenja koja su povezana sa starenjem. Nema ništa bolje od toga kada možete da učinite nešto dobro za svoje zdravlje dok istovremeno uživate u bogatstvu najboljih ukusa.

Mangulica najzdravije meso-ukus koji osvaja

Mangulica – Ukus koji osvaja na prvi zalogaj

Smatra se da mangulica ima jedan od najboljih ukusa u odnosu na ostale rase svinja. Kuvari širom sveta vole ukus i punoću ukusa koju ova vrsta mesa pruža.

Sveže meso od mangulice je izuzetno sočno, mekano i ima sjajan ukus na koji god način da ga pripremate. Možete ga ispržiti, ispeći u rerni ili na roštilju. Koji god način da izaberete, nećete pogrešiti i garantujemo da ćete imati jedan izvrstan obrok na vašoj trpezi.

Slatka i kremasta mast mangulice čini ovo meso savršenim za pravljenje suhomesnatih proizvoda. Verovatno je to možda najbolja mast koja se može dobiti od bilo koje domaće životinje.

Inače, svinjsko meso se topi ispod niže telesne temperature zbog svojih visokih mononezasićenih masti, a u Evropi ga čak koriste i za pravljenje kolača.

Mangulica - Ukus koji osvaja na prvi zalogaj

Meso od mangulice u Agropapuku

Meso od mangulice koje možete pronaći kod nas dobija se od prvoklasne pasmine svinja, koje se uzgajaju u potpuno prirodnim uslovima, bez hormona ili antibiotika. Takvo meso sadrži visoke prirodne antioksidante i osnovne esencijalne masne kiseline omega-3 i omega-6 koje su potrebne našim telima. Dokazano je i da su visoki nivoi nezasićenih masti (u poređenju sa zasićenim mastima) odličan način za smanjenje LDL holesterola uz povećanje HDL holesterola.

Ukoliko se odlučite za kupovinu u Agropapuku, nećete pogrešiti. Meso od mangulice sadrži više nezasićenih masti u odnosu na sve ostale domaće životinje. U stvari, ovo je jedna od najzdravijih masnih alternativa nezdravim, zasićenim mastima.

Meso od mangulice u Agropapuku

Agropapuk je sinonim za kvalitet, jer uvek donosimo sveže domaće meso na vašu trpezu. Zato poklonite poverenje najboljima, jer ćemo vam uvek ponuditi samo najkvalitetnije meso koje osvaja na prvi zalogaj.

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Agropapuk

Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora,  Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom  Naša Kuća Mesa.

Budimo u kontaktu

Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.

Poslednje sa našeg bloga

No Comments

Ostavite komentar