Najzdravije meso za vašu decu

3 Comments
Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

Najzdravije meso je od vitalnog značaja za pravilan rast i razvoj dece.

Meso je izuzetno hranljivo, jer je najbolji izvor bioloških proteina koji su ključni za izgradnju organizma. Zato mališani treba što češće da ga konzumiraju.

Već sa 6 meseci bebama nije dovoljno samo mleko. Zato novije studije navode da od sedmog meseca treba uvesti kvalitetno meso u bebinu ishranu. To, zapravo, znači da odmah nakon uvođenja jedne ili dve vrste povrća, treba uvesti i meso.

U početku, najzdravije meso za vašu decu jeste piletina ili ćuretina, a kasnije se preporučuje i upotreba junetine i teletine.

Najzdravije meso mora biti sveže i pravilno spremljeno

Da biste bili sigurni da je u pitanju najzdravije meso kupujte ga isključivo od domaćih prozvođača. Dodatni plus je ako znate kako su životinje hranjene.

Najzdravije meso

Pored izbora dobrih komada veliki značaj u ishrani ima i način pripreme. Pre kuvanja sa mesa treba ski­nu­ti kožu, ko­sti i ma­snoću, pa iseći na sitne parčiće. Kuvajte ga u vreloj vodi oko pola sata, pri čemu obavezno vodite računa da bude dobro skuvano. Nikako ne sme biti ružičasto u sredini. Takođe, ne treba da bude ni prekuvano, jer će on­da bi­ti tvr­do i neukusno. U prvim mesecima, kuvano meso se blendira da bi se dobio mekani pire, a zatim ga možete klasično kuvati ili spremati na roštilju.

Piletina i ćuretina je najzdravije meso od najranijeg detinjstva

Ovo živinsko meso je lako varljivo što je veoma značajno za dečiji organizam. Ima optimalan sadržaj proteina i visok procenat kalijuma, magnezijuma, gvožđa i cinka.

Gvožđe koje sadrže piletina i ćuretina se čak pet puta bolje apsorbuje nego ono koje dobijamo iz hrane biljnog porekla. Razlog za to je što nakon termičke obrade ovo meso ne gubi hranljive sastojke.

Takođe, živinsko meso sadrži aminokiseline neophodne za pravilan razvoj, zdrav imunološki sistem, kao i za dobro raspoloženje, jer blagotvorno utiče na nerve.

Najzdravije meso

Pileće meso je niskokalorično i pruža osećaj sitosti satima. To znači da njegovim konzumiranjem se smanjuje verovatnoća grickanja nezdrave hrane, a samim tim ne postoji opasnost od razvoja gojaznosti kod dece.

Istraživanje je pokazalo da je manja šansa da dete bude anemično ako četiri puta nedeljno jede ovo najzdravije meso.

Junetina i teletina kao najzdravije meso za vaše dete

Teleće i juneće meso je mekano i sočno pa ga deca mogu lako konzumirati. Značajan je izvor vitamina grupe B, kao i kalijuma, fosfora, hlora, sumpora, kalcijuma i magnezijuma.

Zahvaljujući bakru i cinku, ovo meso ima važnu ulogu u brojnim fiziološkim procesima – uklanjanju štetnih slobodnih radikala, razvoju kostiju i izgradnjia mišića, kao i proizvodni pigmenta kože i kose. Osim toga, junetina i teletina pomažu u prevenciji bolesti i jačanju imunološkog sistema.

Koje meso deca treba da izbegavaju?

Suhomesnati proizvodi su omiljena hrana svih mališana. Međutim, deca ih treba što manje upotrebljavati. Ovo se naročito odnosi na viršle i paštete koji sadrže razne aditive, konzervans i druge štetne dodatke, pa čak i potencijalno alergogene materije.

Najzdravije meso

Kompanija Agropapuk sa svojim dugogodišnjim iskustvom u obradi i proizvodnji garantuje najzdravije meso za vašu decu.

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Agropapuk

Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora,  Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom  Naša Kuća Mesa.

Budimo u kontaktu

Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.

Poslednje sa našeg bloga

Ostavite komentar