Ćevapi – Način pripreme i meso od kojeg se prave

No Comments
Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

Ćevapi su omiljena hrana pravih gurmana, za koje nema dobrog ručka bez najkvalitetnijeg mesa na trpezi.

Bilo da je u pitanju ručak u restoranu ili roštiljanje u kućnom dvorištu, nalik prvomajskom prazniku, ćevapčići su uvek neophodni, jer ih gotovo svi vole, a njihov miris nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Agropapuk je pravo mesto za nabavku najkvalitetnijeg mesa, od kojeg možete napraviti ćevape koji osvajaju na prvi zalogaj.

Ćevapi – Jelo koje ima bogatu istoriju

Ćevapi su jelo koje se pravi od mlevenog mesa, koje se prethodno oblikuje, a zatim baca na roštilj. Potiču iz davnina, kada su se mogli naći na svim prostorima koje su naseljavali Turci. Danas, ćevapi zauzimaju posebno mesto u tradicionalnoj srpskoj kuhinji.

Zanimljiva stvar je što samo dva veka unazad nisu postojale mašine koje su služile za mlevenje mesa. Naime, tada je bilo uobičajeno iseckati mesto što sitnije, na panju. Verovalo se da ovako masa za ćevape ostaje sočna i hranljiva, koja se začini, a nakon toga oblikuje.

ćevapi Agropapuk 2

Danas postoji mnogo različitih varijanti ovog ukusnog jela. Veoma su popularni ćevapi na kajmaku, koji se služe u restoranima, obično uz pomfrit i salatu po izboru. Međutim, ćevape možete naći i u gotovo svakom fast food-u, gde se stavljaju u lepinju zajedno sa prilozima. Ipak, ako zaista želite da ih napravite po svojoj meri, najbolje je da kupite domaće meso na proverenom mestu. Koju god opciju da izaberete, nećete pogrešiti, samo je važno da znate šta i gde kupujete.

Ćevapi – Od kojeg mesa se prave?

Svaki majstor čuva recept kao tajnu, a postoje i određene razlike u zavisnosti od toga ko ih pravi. Ipak, oko nekih stvari postoji saglasnost, a Agropapuk vam otkriva magiju ukusa koju donosi ovo neverovatno jelo.

Ćevapi se prave od mlevenog mesa, a najbitniji sastojak je juneće meso, u koju se dodaju ostale vrste, poput jagnjetine, ovčetine ili svinjetine. Ipak, postoje mišljenja da svinjsko meso nikako ne treba da se koristi za pripremu ovog jela. Jasno je da ovo zavisi od konkretnog podneblja, i zato zapravo nema pravila – svako pravi ćevape na svoj način.

Međutim, oko nekih stvari postoji saglasnost, a to je da meso koje se koristi treba da bude kvalitetno i dovoljno masno. I dok su so i biber neophodni začini, izbegava se vegeta, prezle i svi nepotrebni dodaci. Čak ni crni luk se ne dodaje, jer se on servira sveže iseckan pri serviranju.

Recept za savršene ćevapčiće

Za pripremu savršenih ćevapa potrebno vam je mleveno sveže meso. Idealno bi bilo da imate 400 g junetine, 400 g ovčetine i 200 g svinjskog mesa.

ćevapi Agropapuk 3

Što se tiče pripreme, u vodi prokuvajte začine: so, biber, alevu papriku, a po želji, i beli luk. Kada se voda ohladi, prelijte meso njom, i ostavite da odstoji neko vreme. Najbitnija je stvar da dobro umesite smesu, koja treba što duže da odstoji. Posle možete dodati i malu kašiku sode bikarbone, i ne zaboravite da opet izmesite.

Najbolje je da koristite špric za pravljenje ćevapčića, a i otvor plastične flaše može poslužiti.

Ćevape možete pržiti na roštilju, ili u tiganju, a najbitnije je da to radite na srednjoj temperaturi kako bi bili pečeni i unutra i spolja. Sitno iseckani crni luk je uvek savršen prilog, i to je sve što vam je potrebno za savršeni užitak!

Agropapuk je uvek bio sinonim za sveže meso vrhunskog kvaliteta. Koje god jelo da je u pitanju, meso je nezaobilazni sastojak jer je glavni izvor proteina, ali nije svejedno gde ga kupujete.

Poklonite poverenje najboljima, izaberite Agropapuk i uživajte u pripremi najukusnijih jela!

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Agropapuk

Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora,  Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom  Naša Kuća Mesa.

Budimo u kontaktu

Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.

Poslednje sa našeg bloga

No Comments

Ostavite komentar