Mariniranje mesa – Savršen način za ukusan obrok

2 Comments
Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

Mariniranje mesa je veoma važan korak u pripremi hrane, i zato mu treba posvetiti posebnu pažnju.

Meso obično mariniramo iz dva razloga – da dodamo ukus i da ga omekšamo. Ovo je važan korak u pripremi mnogih jela, ali da li znate sve o mariniranju mesa? Agropapuk je tu da vam otkrije sve čari mariniranja. U ovom blogu saznajte zbog čega je to veoma korisno za mnoga jela od mesa, i napravite savršen obrok za vas i vašu porodicu!

Mariniranje mesa – Zašto je bitno?

Mariniranje mesa je bitno iz više razloga.

Pre svega, mariniranje će pružiti mesu bogat ukus, kome je teško odoleti. Uz samo malo truda možete dobiti odlično pripremljen obrok. Pored toga, većina marinada može dobro da posluži i kao sos, koji se sipa na meso nakon završetka. Na taj način, omogućiće da meso bude izuzetno sočno.

mariniranje mesa Agropapuk 2

Zahvaljujući mariniranju, uvek ćete moći da pripremite sočno meso, koje je osnova gotovo svakog jela srpske tradicionalne kuhinje. Ne samo što je ovakvo meso veoma ukusno, nego je i neophodno vašem organizmu, i blagotvorno utiče na vaše zdravlje.

Bilo da je u pitanju svinjsko ili juneće meso, marinada pomaže da se meso omekša i daje mu prepoznatljiv ukus, koji se pamti. Ne zaboravite da je za pripremu svih obroka najbolje nabaviti proizvode proverenog kvaliteta, i zato uvek treba izabrati domaće meso, koje je zdravo i glavni izvor proteina.

Mariniranje mesa – Kako napraviti savršenu marinadu?

Marinade dolaze u raznim ukusima, a nema ništa zabavnije od toga da napravite jednu i tako usavršite svoje kulinarske veštine. Za pravljenje su vam potrebni sledeći sastojci:

  • Ulje (sunconkretovo ili maslinovo), koje je osnova marinade.
  • Kiselina (poput limunovog soka, vina ili sirćeta). Ovo pomaže da se popravi ukus marinade.
  • Sezonski začini po vašem izboru. Pronađite mešavinu koja najviše odgovara jelu koje želite da napravite.
  • Morska so, jer ona poboljšava ukus i pomaže mesu da zadrži dovoljno vlage dok se kuva.

Dakle, najbolje marinade uključuju ove sastojke, ali u zavisnosti od vaših želja, dodajte sve što vam se sviđa – beli luk, žalfiju, kumin, senf, soja sos, papriku – čak i kečap od paradajza u malim dozama. Ružmarin je fantastičan sa biftekom – zdrobite ga ili ga usitnite da biste oslobodili aromatična ulja, koja će dati neverovatnu aromu vašem jelu. Prema tome, mariniranje mesa pružiće vam neverovatan užitak tokom obroka.

mariniranje mesa Agropapuk 3

Uz pomoć ovih saveta, garantujemo da ćete uspeti da pripremite savršen ručak. Ukoliko nemate ideja, pileći paprikaš, ćevapi ili butkica su izbori sa kojim nema greške, jer su to jela koja osvajaju na prvi zalogaj i bude magiju svih čula.

Agropapuk – Kvalitet koji se prepoznaje

Nije svejedno kome ćete pokloniti poverenje kada je kupovina mesa i suhomesnatih proizvoda u pitanju, jer je jako bitno kakve namirnice unosimo u svoj organizam. Iako nema sumnje da i crveno i belo meso blagotvorno utiču na zdravlje, veoma je bitno gde kupujete.

Agropapuk je uvek bio sinonim za sveže meso vrhunskog kvaliteta, koje se priprema prema pažljivoj recepturi kako bi uvek ispunilo očekivanja svojih vernih kupaca.

Dođite u Agropapuk i uverite se u bogatstvo naše ponude!

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Agropapuk

Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora,  Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom  Naša Kuća Mesa.

Budimo u kontaktu

Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.

Poslednje sa našeg bloga

Ostavite komentar