Dimljene svinjske butkice

Please follow and like us:

Dimljene svinjske butkice su nezaobilazno jelo na tradicionalnoj srpskoj trpezi.

Srpska kuhinja je nadaleko poznata i jedan je od razloga zašto turisti obožavaju da posećuju Srbiju. Dobar početak svakako predstavljaju meze, na kojima su uvek prisutni ukusni suhomesnati proizvodi.

Agropapuk vam u ovom blogu otkriva zašto su dimljene svinjske butkice jelo u kome ćete uživati.

dimljene svinjske butkice 2

Dimljene svinjske butkice su jako bitne za ishranu

U Srbiji je meso na prvom mestu kada je u pitanju korišćenje namirnica životinjskog porekla. Još od davnih vremena koristi se svinjsko meso za ishranu stanovništva, a prodavalo se sveže ili usoljeno. Osim svežeg mesa, koristila se i slanina, kao i svinjska mast.

Dimljene mesne proizvode su u davnim vremenima najviše koristili ljudi koji su stalno bili u pokretu: putnici, istraživači, lovci… To govori o njihovoj hranljivosti i energetskoj vrednosti koja je neophodna za normalno funkcionisanje.

Proces sušenja mesa je ključan za ukus, a i Agropapuku poštujemo sve propise kako bismo vam ponudli najukusnije meso za praznične proslave ali i svakodnevne prilike. U meso se prvo utrljava morska so, a nakon što odstoji, pere se u hladnoj vodi. Za proces dimljenja bitna je temperatura ali i da to bude dim od suve bukovine, uz stalno provetravanje. Na taj način dobijaju se najukusniji dimljeni mesni proizvodi koji osvajaju na prvi zalogaj.

Dimljene svinjske butkice su od najkvalitetnijeg mesa

Nije istina da je meso nezdravo, zapravo je neophodno za zdravu i uravnoteženu ishranu.

Meso je veoma zdravo i neophodno za normalno funkcionisanje organizma. Izvor je B vitamina, a oni su potrebni za formiranje tkiva, proizvodnju krvnih ćelija i neurona. Crveno meso sadrži gvožđe, minerale i vitamine, pa se zato preporučuje anemičnim osobama, trudnicama i adolescentima.

Osim toga, meso sadrži cink koji je ključan za dobar imunološki sistem, a to je od ogromne važnosti za očuvanje zdravlja. Proteini su sastavni deo mesa i nužni su za očuvanje zdravih kostiju, hrskavice, mišića i kože.

Ljudi često izbegavaju meso zbog masnoće, ali imamo sjajne vesti za vas. Masti jako povoljno utiču na srce, snižavaju loš holesterol, poboljšavaju rad krvnih sudova, dobro utiču na mozak a pozitivno utiču i na san. Zato se slobodno opustite kada sledeći put budete uživali u ukusnom obroku, a preporučujemo vam dimljene svinjske butkice ili biftek.

dimljene svinjske butkice

Dimljene svinjske butkice su idealan obrok

Dimljene svinjske butkice su užitak za prave gurmane, koji ne ostaju ravnodušni prema ovom ukusnom mesu. Idealno se kombinuju sa povrćem i salatama a ova kombinacija predstavlja kompletan i izbalansiran obrok koji je pritom i veoma ukusan.

Dimljeno meso ima specifičan ukus, zbog koga ga ljubitelji mesa obožavaju. Teško je odoleti najukusnijim mesnim proizvodima koji predstavljaju prave gurmanske specijalitete.

Agropapuk vam nudi najkvalitetnije dimljene proizvode koji prolaze pažljiv proces pripreme kako bi poprimili karakterističan ukus. Osim soljenja i salamurenja, potrebno je loženje i pažljivo doziranje temperature, ali i vazduha i dima.

Naša kompanija je sinonim za kvalitet a proizvodi koje imamo u ponudi su vrhunskog ukusa pa su zato obavezan deo praznične trpeze. Odaberite Agropapuk i proverite zašto smo najbolji.

Please follow and like us:

Agropapuk

Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora,  Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom  Naša Kuća Mesa.

Budimo u kontaktu

Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.

Poslednje sa našeg bloga

Ostavite komentar