Kobasice i kulen – Ukus koji osvaja na prvi zalogaj!

2 Comments
Please follow and like us:

Kobasice i kulen spadaju u omiljene suhomesnate proizvode za većinu ljudi, koji svakodnevno uživaju u ukusima koji ove namirnice donose.

Bilo da je u pitanju sendvič, ili ukusne meze, naša selekcija suhomesnatih proizvoda doprinosi bogatstvu ukusa svakog obroka.

U Agropapuku možete pronaći najbolje domaće meso, jer držimo do tradicije i pažljivo pripremamo sve naše proizvode. Kada se hrana priprema na taj način, uvek ćete dobiti pravu senzaciju ukusa, koja će probuditi sva vaša čula.

Kobasice i kulen – Magija ukusa koja osvaja od davnina

Reč “kobasica” potekla je od latinske reči salsus. Pravi se od mlevenog mesa svinjetine, teletine ili govedine dodavanjem soli, prezli i začina. Konzervira se sušenjem, dimljenjem, i smrzavanjem.

Kobasice se proizvode dve hiljade godina unazad i još uvek su poznate u industriji mesa, koja bi bila nezamisliva bez ovih ukusnih suhomesnatih proizvoda. Danas se koriste nove tehnologije za preradu kobasica, koje čuvaju njihov vrhunski ukus.

kobasice-i-kulen-agropapuk-3

 

 

Ovaj mesni proizvod je bio omiljen kod Rimljana, i naširoko poznat još u ono vreme, pa je činio nezaobilazni deo bogate rimske trpeze.

Ljudi koji žive na određenom području prave svoj oblik ili vrstu kobasice, a kada mnoge porodice i domaćinstva pripremaju kobasice na isti način, dobijate regionalni specijalitet, poput kulena: začinjenu i mesnatu kobasicu karakterističnog ukusa.

Suhomesnati proizvodi koji su dobri za zdravlje

Možda niste znali, ali unošenje kobasica i kulena veoma blagotvorno utiče na zdravlje. Ovi mesni proizvodi sadrže vitamine, koji pomažu u odvijanju vitalnih procesa u ćelijama.

Vitamin B12 je neophodan za pravilno funkcionisanje i odvijanje brojnih procesa, kao što su obnavljanje, formiranje i održavanje crvenih krvnih zrnaca. Ovaj vitamin takođe održava jak nervni sistem, otklanja slabost i umor, pa na taj način povećava izdržljivost tela.

Vitamin B6, poznat i kao piridoksin ima vitalnu ulogu u pojačavanju imunog sistema, koji ima važnu ulogu u odbrani tela od raznih infekcija.

Ne zaboravimo fosfor, čija adekvatna količina pomaže pri unapređivanju moždanih funkcija i kognitivnih sposobnosti. Ovo smanjuje šanse za demenciju i Alchajmerovu bolest.

kobasice-i-kulen-agropapuk-2

Kobasice i kulen sadrže proteine, koji su neophodni za normalno funkcionisanje organizma. Kolagen je bitan za obnavljanje tkiva, ćelija i organa kojima je potrebna stalna revitalizacija, što se jako pozitivno odražava na izgled kože i kose.

Sve su ovo odlični razlozi da već danas odaberete najukusnije suhomesnate proizvode iz naše bogate ponude!

Kobasice i kulen – Najukusniji suhomesnati proizvodi

Hajde da se podsetimo zbog čega gotovo niko ne ostaje ravnodušan prema ovim ukusnim suhomesnatim proizvodima.

Kobasica i kulen iz našeg asortimana su uvek sveži, i napravljeni od najboljih sastojaka. Samo najsvežije, najfinije i najukusnije meso se bira za njihovu pripremu, a vrhunskom ukusu doprinose posebni začini, koji su pomešani tako da bi se meso aromatizovalo do savršenstva.

 

Budući da su pažljivo pripremljeni, prema unapred isplaniranim etapama u proizvodnji, nije nimalo slučajno što naši suhomesnati i dimljeni proizvodi imaju tako neodoljiv ukus, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim .

Naši proizvodi imaju malo masti. Za razliku od komercijalnih kobasica, slanine i dimljenih proizvoda, naše kvalitetno meso ne sadrži veštačke boje. Rezultat ovoga je meso koje ima prirodnu boju i nije “obojeno”. Osim toga, ne dodajemo veštačke arome niti konzervanse, što čini naše proizvode zaista jedinstvenim i po ukusu i po izgledu.

Posetite Agropapuk, i osetite čaroliju ukusa koji vam naši proizvodi donose!

Please follow and like us:

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Agropapuk

Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora,  Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom  Naša Kuća Mesa.

Budimo u kontaktu

Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.

Poslednje sa našeg bloga

Ostavite komentar