Kobasice i kulen – Ukus koji osvaja na prvi zalogaj!

2 Comments
Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

Kobasice i kulen spadaju u omiljene suhomesnate proizvode za većinu ljudi, koji svakodnevno uživaju u ukusima koji ove namirnice donose.

Bilo da je u pitanju sendvič, ili ukusne meze, naša selekcija suhomesnatih proizvoda doprinosi bogatstvu ukusa svakog obroka.

U Agropapuku možete pronaći najbolje domaće meso, jer držimo do tradicije i pažljivo pripremamo sve naše proizvode. Kada se hrana priprema na taj način, uvek ćete dobiti pravu senzaciju ukusa, koja će probuditi sva vaša čula.

Kobasice i kulen – Magija ukusa koja osvaja od davnina

Reč “kobasica” potekla je od latinske reči salsus. Pravi se od mlevenog mesa svinjetine, teletine ili govedine dodavanjem soli, prezli i začina. Konzervira se sušenjem, dimljenjem, i smrzavanjem.

Kobasice se proizvode dve hiljade godina unazad i još uvek su poznate u industriji mesa, koja bi bila nezamisliva bez ovih ukusnih suhomesnatih proizvoda. Danas se koriste nove tehnologije za preradu kobasica, koje čuvaju njihov vrhunski ukus.

kobasice-i-kulen-agropapuk-3

 

 

Ovaj mesni proizvod je bio omiljen kod Rimljana, i naširoko poznat još u ono vreme, pa je činio nezaobilazni deo bogate rimske trpeze.

Ljudi koji žive na određenom području prave svoj oblik ili vrstu kobasice, a kada mnoge porodice i domaćinstva pripremaju kobasice na isti način, dobijate regionalni specijalitet, poput kulena: začinjenu i mesnatu kobasicu karakterističnog ukusa.

Suhomesnati proizvodi koji su dobri za zdravlje

Možda niste znali, ali unošenje kobasica i kulena veoma blagotvorno utiče na zdravlje. Ovi mesni proizvodi sadrže vitamine, koji pomažu u odvijanju vitalnih procesa u ćelijama.

Vitamin B12 je neophodan za pravilno funkcionisanje i odvijanje brojnih procesa, kao što su obnavljanje, formiranje i održavanje crvenih krvnih zrnaca. Ovaj vitamin takođe održava jak nervni sistem, otklanja slabost i umor, pa na taj način povećava izdržljivost tela.

Vitamin B6, poznat i kao piridoksin ima vitalnu ulogu u pojačavanju imunog sistema, koji ima važnu ulogu u odbrani tela od raznih infekcija.

Ne zaboravimo fosfor, čija adekvatna količina pomaže pri unapređivanju moždanih funkcija i kognitivnih sposobnosti. Ovo smanjuje šanse za demenciju i Alchajmerovu bolest.

kobasice-i-kulen-agropapuk-2

Kobasice i kulen sadrže proteine, koji su neophodni za normalno funkcionisanje organizma. Kolagen je bitan za obnavljanje tkiva, ćelija i organa kojima je potrebna stalna revitalizacija, što se jako pozitivno odražava na izgled kože i kose.

Sve su ovo odlični razlozi da već danas odaberete najukusnije suhomesnate proizvode iz naše bogate ponude!

Kobasice i kulen – Najukusniji suhomesnati proizvodi

Hajde da se podsetimo zbog čega gotovo niko ne ostaje ravnodušan prema ovim ukusnim suhomesnatim proizvodima.

Kobasica i kulen iz našeg asortimana su uvek sveži, i napravljeni od najboljih sastojaka. Samo najsvežije, najfinije i najukusnije meso se bira za njihovu pripremu, a vrhunskom ukusu doprinose posebni začini, koji su pomešani tako da bi se meso aromatizovalo do savršenstva.

 

Budući da su pažljivo pripremljeni, prema unapred isplaniranim etapama u proizvodnji, nije nimalo slučajno što naši suhomesnati i dimljeni proizvodi imaju tako neodoljiv ukus, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim .

Naši proizvodi imaju malo masti. Za razliku od komercijalnih kobasica, slanine i dimljenih proizvoda, naše kvalitetno meso ne sadrži veštačke boje. Rezultat ovoga je meso koje ima prirodnu boju i nije “obojeno”. Osim toga, ne dodajemo veštačke arome niti konzervanse, što čini naše proizvode zaista jedinstvenim i po ukusu i po izgledu.

Posetite Agropapuk, i osetite čaroliju ukusa koji vam naši proizvodi donose!

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Agropapuk

Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora,  Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom  Naša Kuća Mesa.

Budimo u kontaktu

Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.

Poslednje sa našeg bloga

Ostavite komentar