Špagete Bolonjeze – Recept

Please follow and like us:

Špagete Bolonjeze spadaju u omiljeno jelo mnogih ljudi, jer osvajaju na prvi zalogaj. Italijanska kuhinja je naširoko poznata, jer je teško ostati ravnodušan prema najukusnijim pastama i picama.

Ukoliko želite da napravite vrhunske špagete Bolonjeze, pre svega vam je potrebno sveže meso, a nema sumnje da je domaće meso najkvalitetnije. Agropapuk vam u ovom blogu otkriva kako da napravite ovaj veoma ukusan obrok, u kome će vaša porodica uživati.

Špagete Bolonjeze – U čemu je tajna?

Špagete Bolonjeze su dobile ime po stilu kuvanja u Bolonji, Italiji.

Bolonjeze sos je gust i mesnat, natopljen mlevenim lukom, šargarepom i celerom. Zaista je neverovatan i veoma ga je lako pripremiti u kućnim uslovima. Naime, glavni sastojci su konzervirana rajčica, zdravo povrće, začinsko bilje i domaće meso.

spagete-bolonjeze-2

Napraviti ovaj vrlo autentični italijanski sos je veoma lako i ne zahteva posebne veštine. Krajnji rezultat je zapanjujući i neverovatno drugačiji od tradicionalnog paradajz sosa. Ipak, veliku pažnju treba pokloniti kupovini najzdravijeg mesa, jer ćete samo tako uživati u magiji ukusa koja će probuiti sva vaša čula.

Špagete Bolonjeze – Recept

Naš recept za špagete Bolonjeze spada u klasike i bazira se na domaćem sosu Bolonjeze koji natapa komade mlevenog mesa. Ovo je jedan od najboljih recepata za špagete Bolonjeze koje ste ikada probali, zahvaljujući vrhunskom kvalitetu crvenog mesa.

Pomoću ovog jednostavnog recepta možete uživati u ukusima italijanske kuhinje u toplini svog doma. Sem toga, pošto sami pravite ovaj ukusan sos, možete izbeći preveliku količinu soli i šećera koju ponekad pronađete u umacima kupljenim u prodavnici.

spagete-bolonjeze-4

Potrebmo vam je sledeće:

  • Dve glavice luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 češanj belog luka
  • 500 g mlevenog mesa
  • 90 g iseckanih šampinjona
  • Origano ili mešovito bilje
  • 400 ml paradajz sosa
  • 1 kašika rajčice
  • So, biber
  • Pakovanje špageta od 300 g

Stavite luk i ulje u veliki tiganj i pržite na prilično jakoj vatri 3-4 minuta. Dodajte beli luk i pržite dok sastojci ne porumene. Dodajte pečurke i začinsko bilje i pržite još nekoliko minuta.

Umešajte paradajz sos, mleveno meso, kečap ili pire od paradajza i začine. Sačekajte da proključa, a zatim smanjite temperaturu. Poklopite i proveravajte, povremeno mešajući narednih pola sata.

U međuvremenu, skuvajte špagete u velikoj šerpi ključale, slane vode. Dobro ocedite, isperite vrelom vodom, vratite ih u šerpu i dodajte kašičicu maslinovog ulja. Zatim dodajte sos koji ste prethodno napravili. Poslužite u vrućim činijama i pospite parmezanom i uživajte!

spagete-bolonjeze-1

 

Bolonjeze – Ukusno i sveže meso

Ovaj recept za špagete Bolonjeze je veoma lak i jednostavan, a rezultat će biti ukusno jelo koje osvaja na prvi zalogaj. Sastojci koji smo naveli su dovoljni za četvoro ljudi, ali ako vas ima više, sve što treba da uradite je da duplirate sastojke.

Ovo je idealan obrok, pripremljen s ljubavlju, čak i kada nemate puno vremena. Najbolji kvalitet domaćeg mesa se podrazumeva, jer je ono najbitniji sastojak ovog ukusnog jela.

Meso je glavni izvor proteina, poseduje idealnu nutritivnu vrednost i nijedan kompletan obrok se ne može zamisliti bez njega. Zato posetite Agropapuk, jer mi imamo najbolje meso za vašu trpezu, koje blagotvorno utiče na zdravlje.

Please follow and like us:

Agropapuk

Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora,  Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom  Naša Kuća Mesa.

Budimo u kontaktu

Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.

Poslednje sa našeg bloga

Ostavite komentar