Zdravstvene prednosti crvenog mesa

Please follow and like us:

Zdravstvene prednosti crvenog mesa su mnogobrojne, jer ono veoma blagotvorno utiče na naše zdravlje.

Crveno meso, poput junetine, svinjetine, jagnjetine, teletine i ovčetine od davnina je igralo važnu ulogu u ljudskoj ishrani. Danas, ono čini nezamenljivu namirnicu na svakoj trpezi.

Agropapuk je tu da vam ponudi najbolji kvalitet domaćeg mesa, koje treba da uvrstite u vaš nedeljni plan ishrane, kako biste pružili svom organizmu sve vitalne hranljive materije koje su mu potrebne.

Zdravstvene prednosti crvenog mesa

Koje su zdravstvene prednosti crvenog mesa?

Zdravstvene prednosti crvenog mesa čine ovu vrstu namirnica nezamenljivom, jer igra važnu ulogu kao deo uravnotežene ishrane.

Meso je glavni izvor proteina, a takođe je važan izvor B vitamina, uključujući B12 koji se prirodno ne nalazi u namirnicama biljnog porekla. Crveno meso takođe doprinosi unosu minerala i vitalnih elemenata, posebno cinka i gvožđa. Nema potrebe da brinete o holesterolu i zasićenim mastima, sve dok vodite računa o vrsti i veličini porcija.

Ipak, da bismo osigurali zdravu i uravnoteženu ishranu, u ishranu treba uključiti široku paletu namirnica iz različitih grupa hrane. Pored žitarica, voća i povrća, to se odnosi i na crveno i belo meso.

Postoje ljudi koji izbegavaju meso jer smatraju da je puno nezdravih masti. Međutim, za njih imamo ohrabrujuće vesti. Prosečni udeo masnih naslaga u crvenom mesu značajno se smanjio tokom poslednjih 20 godina, pre svega zahvaljujući savremenim programima uzgoja i hranjenja i novim metodama mesarstva koje eliminišu visok procenat vidljive masti. Na primer, prosečni svinjski komad kupljen 1950-ih imao bi 30% masti, a danas sadržaj masnoće može biti svega 4%.

Suprotno široko rasprostranjenom mišljenju, nisu sve masti u crvenom mesu zasićene. Otprilike polovina je nezasićenih (mononezasićenih i polinezasićenih), a meso je jedan od glavnih izvora mononezasićenih masti u ishrani. Meso takođe doprinosi unosu esencijalnih masnih kiselina, linoleinske kiseline i alfa-linolenske kiseline.

Crveno domaće meso je najkvalitetnije, jer stiže sa domaćih farmi, i dobija se od životinja koje su uzgajane u prirodnim uslovima. Zato je mudro odabrati Agropapuk, jer mi imamo sve što vam je potrebno za vašu trpezu.

ćevapi najkvalitetnije meso

Prednosti crvenog mesa su mnogobrojne

Nadamo se da vam je ovaj blog razjasnio neke od razloga zbog kojih je crveno meso tako hvaljena hrana, vekovima unazad. Puno je hranljivih hranljivih sastojaka i pružiće vašem organizmu sve što mu je potrebno za optimalno funkcionisanje.

Ako ste ranije verovali da crveno meso nije zdravo, možda su neki od vaših strahova ublaženi, a ako niste, pravo je vreme da pripremite neko ukusno jelo, poput ćevapa, krmenadli ili junećeg gulaša. Ukoliko ne znate gde i kako kupiti kvalitetno meso, imamo odgovor na vaše pitanje.

Agropapuk je vaš najbolji izbor kada je u pitanju kupovina mladog svežeg mesa i mesnih proizvoda. U našoj bogatoj ponudi imamo još mnogo toga za potpuno uživanje u svakom zalogaju. Ukoliko želite zdravo, a ukusno meso, svratite kod nas, i proverite zbog čega smo najbolji.

Please follow and like us:

Agropapuk

Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju čini trenutno 42 maloprodajna objekata, zastupljenih na tržištu Kukujevaca, Šida, Sremske Mitrovice, Bogatica, Badovinaca, Radinaca, Šapca, Mačvanskog Prnjavora,  Rume i Beograd. Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom  Naša Kuća Mesa.

Budimo u kontaktu

Pozovite nas ili nam pošaljite poruku i mi ćemo vam u najskorijem roku odgovoriti.

Poslednje sa našeg bloga

Ostavite komentar